21.8 C
Nicosia
Friday, April 26, 2024

Latest News

Powered by:

Ανησυχία στην Παροικία: Ξεπερνούν τους 70 οι Ε/κ νεκροί από κορωνοϊό στη Βρετανία

Relevant News

Περίπου 100 θύματα του κορωνοϊού μετρά η κυπριακή παροικία της Αγγλίας, με αποτέλεσμα να επικρατεί μεγάλη ανησυχία ανάμεσα στον πληθυσμό. Ο αριθμός παραμένει αδιευκρίνιστος, καθώς μαζεύονται στοιχεία από εκκλησίες ή κοιμητήρια.

Μιλώντας στο Philenews,  ο πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, Χρήστος Καραολής, επεσήμανε ότι οι θάνατοι κυμαίνονται γύρω στους 100, με το 70% να αφορά Ελληνοκύπριους και το 30% Τουρκοκύπριους.

Είναι ένας μεγάλος αριθμός, σύμφωνα με τον κ. Καραολή, αναλογιστεί κανείς ότι οι Κύπριοι αποτελούν το 0.7% του πληθυσμού στη Βρετανία και το 2% των θανάτων από κορωνοϊό. Ωστόσο, είναι απόλυτα λογικό αυτό που συμβαίνει, καθώς το επίκεντρο της πανδημίας είναι το Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον κ. Καραολή, επικρατεί ανησυχία καθώς κάθε μέλος της παροικίας γνωρίζει τουλάχιστον έναν που έχει πεθάνει ή έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Επί τούτου, η Ομοσπονδία έχει λάβει μέτρα για υποστήριξη της Παροικίας και ειδικότερα, 40 εθελοντές, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, βοηθούν τους πιο ηλικιωμένους, προμηθεύοντάς τους με ψώνια ή φάρμακα.

Πηγή: Philenews

Follow in-cyprus on Google News and be the first to know all the news about Cyprus and the world.