23.8 C
Nicosia
Thursday, March 28, 2024

Latest News

Powered by:

Ταμασού: Να δοθεί αργία στις 27 Μαΐου για το Πάσχα

Relevant News

Τη θέση του για τη μεταφορά της γιορτής του Πάσχα και όσα διακυβεύονται εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού εξέφρασε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αιχμές» του Omega, ο Ταμασού Ησαΐας εξέφρασε την άποψη ότι η μεταφορά της Ανάστασης δεν μπορεί να γίνει, ωστόσο η γιορτή μπορεί να αποδοθεί 40 μέρες μετά, κατά τον συμβολισμό των 40 ημερών που έμεινε στη Γη ο Χριστός μετά την Ανάσταση.

Εκφράζοντας ιδιαίτερη χαρά που άκουσε την εισήγηση εκ μέρους της Κυβέρνησης ως απόδειξη του ενδιαφέροντός της για τα αισθήματα των ορθοδόξων χριστιανών της Κύπρου, ο Μητροπολίτης επεσήμανε ότι το Πάσχα θα γίνει κανονικά χωρίς πιστούς στις 19 Απριλίου.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, η κυβέρνηση θα μπορούσε να δώσει ως αργία την 27η Μαΐου ώστε ο κόσμος να προσέλθει στις εκκλησίες, καθώς είναι μια ημέρα πριν την Ανάληψη και γιορτάζεται η λειτουργία της Ανάστασης χωρίς την τελετουργία της αφής. «Είναι η τελευταία μέρα που τσουγκρίζουμε τα κόκκινα αυγά και λέμε το ‘Χριστός Ανέστη’», επεσήμανε.

Πηγή: Philenews

Follow in-cyprus on Google News and be the first to know all the news about Cyprus and the world.