22.9 C
Nicosia
Friday, March 29, 2024

Latest News

Powered by:

Ιατρεία Δημόσιας Υγείας: Σε ομαλή λειτουργία (πίνακας)

Relevant News

Ομαλά συνεχίζεται η λειτουργία των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας σε όλες τις Επαρχίες, όπου την περίοδο από 19 Μαρτίου μέχρι 10 Απριλίου 2020, πραγματοποιήθηκαν 5,569 προγραμματισμένα ραντεβού, ενώ δεν παρατηρούνται λίστες αναμονής σε καμία Επαρχία.

Σημειώνεται ότι στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας, οι πολίτες παραπέμπονται με τους ακόλουθους τρόπους:

  1. Παραπομπή: Άτομα με ύποπτη συμπτωματολογία, τα οποία με βάση τον αλγόριθμο διαχείρισης πιθανών περιστατικών επικοινωνούν με τον Προσωπικό τους Ιατρό, και αν το κρίνει ο ίδιος καταχωρεί σχετικό αίτημα σε πλατφόρμα. Αν πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια βαρύτητας, προωθείται από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης στο Συντονισμό Ιατρείων Δημόσιας Υγείας και διευθετείται ραντεβού. Η εισαγωγή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και η πλήρης στελέχωση διασφαλίζουν άμεση διευθέτηση ραντεβού, χωρίς να υπάρχει λίστα αναμονής.
  2. Ιχνηλάτηση: Με την επιβεβαίωση κρούσματος η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης πραγματοποιεί διερεύνηση και ιχνηλάτηση των επαφών που είχαν τα θετικά περιστατικά. Στη συνέχεια, καταχωρεί τα ονόματα/επαφές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για διευθέτηση ραντεβού. Στην περίπτωση ιχνηλάτησης για επιβεβαιωμένο κρούσμα στον χώρο νοσηλευτηρίου, η λίστα επαφών ετοιμάζεται από την τοπική επιτροπή νοσοκομειακών λοιμώξεων.

Παράλληλα, και επειδή έχει παρατηρηθεί ότι άτομα που αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος επικοινωνούν με τους Προσωπικούς τους Ιατρούς για να εξασφαλίσουν ραντεβού στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας για την πραγματοποίηση της εργαστηριακής εξέτασης, συστήνεται αυτό να αποφεύγεται, γιατί προκαλεί αχρείαστη ταλαιπωρία και σε κάποιες περιπτώσεις καταχωρούνται εις διπλούν τα συγκεκριμένα άτομα. Οι Λειτουργοί της Μονάδας, με την ενημέρωση των θετικών περιστατικών, επικοινωνούν άμεσα με τις επαφές τους και δίνονται οδηγίες και ραντεβού στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας.

Με τη διεκπεραίωση των εργαστηριακών εξετάσεων, γίνεται ενημέρωση με γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο για τα αρνητικά αποτελέσματα, και οι πολίτες δεν θα πρέπει να επικοινωνούν με το 1420 ή τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης για ενημέρωση.

Πηγή: Philenews / ΓΤΠ

Follow in-cyprus on Google News and be the first to know all the news about Cyprus and the world.