25.9 C
Nicosia
Friday, April 26, 2024

Latest News

Powered by:

Ξεπέρασαν τον κορωνοϊό και επιστρέφουν στη ζωή τους

Relevant News

Μια εβδομάδα πριν από το Πάσχα το μήνυμα ελπίδας έρχεται από τη μικρή κοινότητα Τερσεφάνου στην επαρχία Λάρνακας, και αναφέρεται σε 12 συνανθρώπους μας που νίκησαν τον κορωνοϊό, βρίσκονται στο στάδιο της πλήρους αποθεραπείας και σύντομα επιστρέφουν στη ζωή τους. Θα είναι ξανά ανάμεσά μας, θα πάνε στις εργασίες τους, θα συνεχίσουν τους στόχους και τα όνειρά τους. Σύμφωνα με τον διευθυντή του ειδικού νοσηλευτικού κέντρου αποκατάστασης όπου φιλοξενούνται (γιατί πλέον δεν νοσηλεύονται), Γιώργο Βούβακο, πρόκειται για Ε/κ, κάθε ηλικίας και από τα δύο φύλα. 

Σε αυτό το κέντρο, οι 12 συμπατριώτες μας, σύμφωνα με τον κ. Βούβακο, έχουν το δικό τους δωμάτιο, πρόσβαση σε διαδίκτυο και τηλεόραση, μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους ή να διαβάσουν κάποιο βιβλίο, σε ένα χώρο που δεν θυμίζει νοσοκομείο. Σε ένα ειδυλλιακό καταπράσινο τοπίο αυτή την εποχή, με τη θάλασσα στο βάθος. Ένα τοπίο και ένας χώρος φιλοξενίας που μόνο θετικά συναισθήματα χαρίζει στους διαμένοντες. Ωστόσο, στο πλαίσιο της φιλοξενίας τους, οι 12 διαμένοντες τυγχάνουν θερμομέτρησης και κάποιων άλλων τυπικών, βασικών εξετάσεων – μετρήσεων, για την παρακολούθηση ζωτικών οργάνων του σώματός τους. Περιστοιχιζόμενοι από κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό (ανάμεσά τους και νοσηλευτές), ώστε να αισθάνονται όσο γίνεται πιο άνετα κατά τη διαμονή τους, λόγω και της εξειδίκευσης που έχει το κέντρο. Κάτι που επίσης είναι πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή, όσον αφορά το στάδιο στο οποίο βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον κ. Βούβακο, δυο είναι οι λέξεις που αποδίδουν ως επί το πλείστον τη συναισθηματική κατάσταση αυτών των 12 συνανθρώπων μας. Υπομονή, να περάσουν οι μέρες που απαιτούνται και να πάρουν εξιτήριο. Και αισιοδοξία, μάλιστα, σε πολύ υψηλό επίπεδο, ότι θα επιστρέψουν ομαλά στη ζωή τους, την εργασία τους, την οικογένεια, τους φίλους και συγγενείς και σε όλες τις συνήθειές τους. Άνθρωποι που περιγράφουν την περιπέτεια της υγείας τους και τον κορωνοϊό κάτι σαν όχι μια απλή γρίπη, αλλά με κάποια πιο σοβαρά συμπτώματα.

Μήνυμα ελπίδας από την Τερσεφάνου

Η μικρή σε πληθυσμό Τερσεφάνου, έσπευσε από μέρες να στολίσει πασχαλινά την είσοδο της κοινότητας. Φέτος, μας ανέφεραν κάποιοι κάτοικοι, αυτό είχε και έναν ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα, αφού στην κοινότητα φιλοξενούνται άνθρωποι που νίκησαν τον κορωνοϊό. Οι συγγενείς τους, που μεταβαίνουν στο κέντρο για να τους αφήσουν κάποια πράγματα, μόλις πλησιάσουν στο χωριό, αντικρίζουν έναν πασχαλινό διάκοσμο που παραπέμπει στο χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης και την Ελπίδα που το συνοδεύει. Μηνύματα που τόσοι πολλοί έχουν ανάγκη αυτή την περίοδο.

Του Πάμπου Βάσιλα

Follow in-cyprus on Google News and be the first to know all the news about Cyprus and the world.