22.8 C
Nicosia
Thursday, March 28, 2024

Latest News

Powered by:

Μόνο τα είδη πρώτης ανάγκης από υπεραγορές

Relevant News

Εφαρμόζοντας κατά γράμμα το διάταγμα για την παρεμπόδιση εξάπλωσης του κορωνοϊού που αφορά την απαγόρευση πώλησης προϊόντων από τις επιχειρήσεις που συνεχίζουν τη λειτουργία τους (κυρίως υπεραγορές), τα οποία εμπορεύονται οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου οι οποίες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, η Αστυνομία προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης σε 15 καταγγελίες υπεραγορών. Οι καταγγελίες αφορούσαν οτιδήποτε μη τρόφιμο. Αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στις τάξεις των υπεραγορών νοουμένου ότι τα προϊόντα αυτά (παιχνίδια, ρουχισμό, παπούτσια, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη, εργαλεία κήπου κ.α.) τα πωλούσαν προ διατάγματος χωρίς κανένα πρόβλημα. 

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία ενήργησε ύστερα από παράπονα που δέχθηκε από επιχειρήσεις που έχουν κλείσει υποχρεωτικά στη βάση του διατάγματος. Μετά τις καταγγελίες ήταν η σειρά των υπεραγορών να υποβάλουν παράπονα, με την Αστυνομία να αποφασίζει να τους δώσει μία άτυπη παράταση και να μην προχωρήσει σε νέες καταγγελίες χθες και σήμερα, έτσι ώστε να δοθεί περιθώριο να σκεπάσουν τα προϊόντα και να μην τα διαθέτουν προς πώληση από τη Δευτέρα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το διάταγμα είναι ξεκάθαρο και ο μόνος λόγος που έμειναν ανοικτές οι υπεραγορές είναι για να δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να προμηθεύονται τα είδη πρώτης ανάγκης.
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου με επιστολή προς την κυβέρνηση και την Αστυνομία αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου πωλούν προϊόντα βάση της άδειας λειτουργίας τους. Διερωτώνται παράλληλα κατά πόσο τις Κυριακές θα καταγγέλλονται τα περίπτερα από τη στιγμή που θα πωλούν οποιαδήποτε άλλα προϊόντα εκτός από τον Τύπο. Από πλευράς του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών εμφανίστηκε ενοχλημένος από τη στάση της Αστυνομίας και την κάλεσε να ασκεί τα καθήκοντα και τους ελέγχους σε πιο καίρια θέματα σε ό,τι αφορά την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του ιού και όχι να ασχολούνται με το αν υπεραγορές πωλούν ένα μπρίκι ή ένα βραστήρα εκτός από τρόφιμα.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε πως θεωρεί ότι η Αστυνομία το τελευταίο χρονικό διάστημα με τη δουλειά που κάνει φαίνεται το σοβαρό έργο που επιτελεί. Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν διακρίσεις για κανένα προς συμμόρφωση με τα διατάγματα.
Άγγελος Νικολάου

Follow in-cyprus on Google News and be the first to know all the news about Cyprus and the world.