33.7 C
Nicosia
Wednesday, April 24, 2024

Latest News

Powered by:

Κύμα παραιτήσεων από Αστυνομία και Πυροσβεστική

Relevant News

Αξιόλογα στελέχη από την Αστυνομία αλλά και την Πυροσβεστική Υπηρεσία βγάζουν τη στολή αφού υπέβαλαν παραίτηση προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα. Μεγάλο πρόβλημα στελέχωσης δημιουργείται στην Πυροσβεστική, αφού από τα τέσσερα μέλη της ηγεσίας θα μείνουν δύο.

Οι παραιτήσεις στην πλειονότητά τους έχουν να κάνουν με την προθεσμία που έθεσε η Κυβέρνηση για εκδήλωση ενδιαφέροντος πρόωρης αφυπηρέτησης μέχρι τις 13 Απριλίου δίχως αποκοπή του 12% στη σύνταξή τους, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις η αποχώρηση σχετίζεται και με τις συνθήκες εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», την παραίτησή του υπέβαλε προχθές ο βοηθός Αρχής Υποστήριξης Ανδρέας Κουσιουμής, μέλος της ηγεσίας της Αστυνομίας, ο οποίος διετέλεσε και διοικητής της ΚΥΠ. Επίσης, αίτημα για πρόωρη αφυπηρέτηση έχει υποβάλει ο διοικητής της ΥΚΑΝ Γλυκέριος Λεοντίου, ο διευθυντής της διεύθυνσης Οικονομικών Κωστάκης Σωτηρίου, ο υπεύθυνος του Τμήματος Πληροφορικής Χρίστος Δράκος και ο βοηθός αστυνομικός διευθυντής Αμμοχώστου. Αίσθηση προκαλεί η παραίτηση της Ρίτας Σούπερμαν από το γραφείο καταπολέμησης της εμπορίας προσώπων, όπως και του συζύγου της Γιώργου Σούπερμαν πρώην υπευθύνου του ΟΠΕ Λευκωσίας. Συνολικά από τις τάξεις της Αστυνομίας ζήτησαν να αποχωρήσουν πρόωρα γύρω στους 40 αξιωματικούς και απλούς αστυνομικούς. Με την αποχώρηση Κουσιουμή κενούται μια θέση εκ των τεσσάρων βοηθών Αρχηγών και αναμένεται είτε να πληρωθεί άμεσα, είτε με την αποχώρηση του Αρχηγού Αστυνομίας τον ερχόμενο Ιούνιο, οπόταν και θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην ηγεσία του Σώματος.

Χθες, τοποθετήθηκε νέος διοικητής της ΥΚΑΝ ο αστυνόμος Α’ Μιχάλης Κατσουνωτός, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν διευθυντής του Τμήματος Διοίκησης και Ανθρώπινου Δυναμικού στο Αρχηγείο Αστυνομίας. Τη θέση του κ. Κατσουνωτού αναλαμβάνει ο μέχρι τώρα βοηθός αστυνομικός διευθυντής Πάφου Αστυνόμος Α’ Ανδρέας Αγγελίδης. Επίσης, ο υπεύθυνος του Γραφείου Πρόληψης Εγκλήματος Πέτρος Παττούρας, τοποθετήθηκε στην ΥΚΑΝ ως υποδιοικητής. Ακόμα ο αστυνόμος Α’ Κώστας Αυγουστή αναλαμβάνει διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών της Αστυνομίας.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία αποχωρούν οι βοηθοί διευθυντές Λεωνίδας Λεωνίδου και Π. Νικολή, ένας επαρχιακός διευθυντής και άλλοι τρεις αξιωματικοί. Συνολικά ζήτησαν άδεια για πρόωρη αφυπηρέτηση 17 αξιωματικοί και πυροσβέστες. Οι αποχωρήσεις αυτές δημιουργούν επιπρόσθετο πρόβλημα στην Υπηρεσία που λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό.

Σημειώνεται ότι οι παραιτήσεις για πρόωρες αφυπηρετήσεις των ανώτερων αξιωματικών θα πρέπει να εγκριθούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα δώσει τη συγκατάθεσή του.

Του Μιχάλη Χατζηβασίλη

Follow in-cyprus on Google News and be the first to know all the news about Cyprus and the world.